Droomschool Renate Kambeel: Persoonlijke ontwikkeling en kennis in balans

Wat ik daarmee wil duidelijk maken is dat ik ik het belangrijk vind dat de kinderen wat meer ruimte mogen krijgen voor (inter)persoonlijke ontwikkelingen, sociale vaardigheden en wat er in de wereld nog meer belangrijk is (natuur, gevoelens uiten, cultuurverschillen, etc). Kinderen moeten tegenwoordig al zoveel, en het lijkt erop dat de aandacht steeds meer uitgaat naar presteren op gebied van kennis (wat zeker ook belangrijk is hoor) en er is minder ruimte om te leren van en over elkaar. Sociale vaardigheden zijn zeker iets wat door ouders/familie moet worden meegegeven maar de rol van school daarin kan niet uitgevlakt worden. Kinderen vertoeven vele uren op school en hebben dan dus veel interactie met anderen dan hun eigen gezin. Juist daar kunnen ze veel leren over hoe het er bij anderen aan toe gaat (en zelfs in andere landen/culturen) en dat er meer is in de wereld dan hun eigen huis.