Thema 2 – De uitgangspunten > statement droomschool

Wat zijn onze uitgangspunten?

 

In dit thema gaat het over onze uitgangspunten. Waar staan de scholen van SKBO voor? Wat kenmerkt onze scholen! Als ik aan SKBO denk….. I have a dream….
We horen en zien graag hoe jullie daar tegen aankijken!

Voor wie aan de slag wil

Wat zijn volgens jou de belangrijkste kenmerken van de gedroomde school? Maak een statement van maximaal 3 woorden. En laat weten waarom deze woorden zo belangrijk zijn.

Leerlingen, bouw, team, school, ouders en meer

Bij dit thema is de vraag voor iedereen dezelfde. De wijze waarop je je statement kan laten zien of horen mag je zelf bepalen, maar we hebben wel wat tips!

Leerlingen

Laat je horen→ neem de 3 belangrijkste kenmerken van jullie droomschool op. Je kan dat met je groep doen of met je bouw of met de hele school…..Dat kan heel eenvoudig via een smartphone. Bijvoorbeeld via de hulp app Dictafoon of via je microfoon op je telefoon. Het audiofragment kun je na opname, sturen naar degene op school die berichten kan plaatsen op www.leidraad.nl

Je kan jullie statement ook bij Thema 2 op de kubus zetten…. Of in plaats van je stem laten horen, laten zien wat volgens jullie belangrijk is. Bijvoorbeeld door plaatjes of foto’s te zoeken die staan voor een kenmerk.

Bouw/team/school

Laat je horen→We vragen de directeuren van de scholen om ervoor te zorgen dat er tenminste één statement per school op de LeidRaad site komt te staan. Je kan de statements van anderen beluisteren en reageren of een collega of groep om een reactie vragen op jouw statement. Idee zou kunnen zijn een audio-kettingbrief de school rond te laten gaan….

Ouders of externe betrekken? Gebruik het twitteraccount van de school en vraag op die manier ouders om met kernwoorden te komen. Reageren via @LeidRaadSKBO kan natuurlijk ook.

Een voorbeeld

 

Hoe kan ik mee doen?

Vanaf dinsdag 27 januari staat thema 2 centraal. Meer informatie over het thema is via deze site te vinden. Je krijgt aanwijzingen hoe je met dit thema aan de slag kan op school, in de klas of in de buurt. Op de site kun je ook je reactie of antwoorden op de gestelde vragen geven. Op iedere school is er één iemand die weet hoe iets op de site kan worden geplaatst. Naast je eigen bijdrage, zie en lees je dus ook hoe anderen aankijken tegen bepaalde thema’s. En misschien vind je daar ook weer wat van…….
Je kan reageren via @LeidRaadSKBO of e-mailen naar LeidRaadThema2@skbo.nl
Op iedere school staat een Kubus. De Kubus staat symbool voor de LeidRaad van SKBO. Op de Kubus kun je zien aan welk thema we werken. Je kunt ook je reactie achterlaten op de Kubus. De Kubus staat niet alleen op de scholen, maar gaat ook de regio en het land in…..

Voor wie hier wel wat hulp (inspiratie) kan gebruiken:

Golden circle by Simon Sinek

Voor wie wil zien hoe Fluvius met kinderen aan Droomschool werkt

 

Voor wie meer wil zien:

http://vimeo.com/117160378