Thema 1 – Maatschappelijke ontwikkelingen

Welke maatschappelijk ontwikkelingen (mondiaal, landelijk en regionaal) zijn van belang voor de ontwikkeling van de scholen en SKBO?

 

Voor wie met leerlingen aan de slag wil:
Bouw met je leerlingen de droomklas van 2020 of verzamel uitspraken van je leerlingen over hun droomklas. Maak er een filmpje van, een foto en plaats het op deze site. Je kan ook de kubus op school gebruiken voor je tekeningen en uitspraken.

 

 • Ouders
  Als ik zo om me heen kijk dichtbij en in de wereld, dan wens ik mijn kind onderwijs toe dat…….
 • Oud leerlingen van SKBO
  Hoe ziet de basisschool waar jij op hebt gezeten eruit in 2050?
 • Voor teams
  Bekijk de presentatie denken in scenario’s. Ga met elkaar in gesprek over de vragen op dia 12. Je ideeën kun je kwijt op de site.
 • Voor de Wethouder en Inspecteur en de wijkagent
  Welke cruciale rol speelt onderwijs in 2050 voor de maatschappij?
 • Voor docenten in het voortgezet onderwijs/lerarenopleiding:
  kijkend naar de ontwikkeling van de wereld en maatschappij zou van mijn vak/vanuit mijn verantwoordelijkheid de scholen van SKBO vooral aandacht moeten besteden aan…..
 • Bedrijfsleven
  Kijkend naar de ontwikkelingen in de regio en de maatschappij zou vanuit mijn perspectief en verantwoordelijkheid de scholen van SKBO vooral aandacht moeten besteden aan….
 • Kinderopvang
  kijkend naar de maatschappelijke ontwikkeling, wat zijn de grootste uitdagingen voor de kinderopvang en wat betekent dat voor de scholen van SKBO….
 • Collega’s culturele en/of maatschappelijke instellingen:
  Samenhangend met de ontwikkelingen in de maatschappij van vandaag en in de verre toekomst, moeten de scholen van SKBO……

Voor iedereen doe mee aan onze poll

Hoe kan ik mee doen?

Vanaf dinsdag 13 januari staat er iedere twee weken een thema centraal. De thema’s worden via deze site bekendgemaakt. Je krijgt aanwijzingen hoe je met dit thema aan de slag kan op school, in de klas of in de buurt. Op de site kun je ook je reactie of antwoorden op de gestelde vragen geven. Op iedere school is er één iemand die weet hoe iets op de site kan worden geplaatst. Naast je eigen bijdrage, zie en lees je dus ook hoe anderen aankijken tegen bepaalde thema’s. En misschien vind je daar ook weer wat van…….

Je kan reageren via @LeidRaadSKBO of e-mailen naar LeidRaadThema1@skbo.nl

Op iedere school staat een Kubus. De Kubus staat symbool voor de LeidRaad van SKBO. Op de Kubus kun je zien aan welk thema we werken. Je kunt ook je reactie achterlaten op de Kubus. De Kubus staat niet alleen op de scholen, maar gaat ook de regio en het land in…..

Voor wie meer wil weten

Voor wie meer wil zien:

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&list=PLNx76u6RTeb7MPZZTSgrnU_HFqUvithbS&v=-lKhGLUo_28&app=desktop
https://www.youtube.com/watch?v=YMYzpuB-O2s